Okus

Kako bi stvorili vrhunsko maslinovo ulje, morali smo na Monte Rosso započeti od početka. Kada smo konačno našli zemljište, koje je zadovoljavalo potrebne kriterije, temeljitim smo planiranjem, i to dijelom kod pripreme terena za sadnju kao i pri selekciji i izboru različitih sorta maslina, ove godine došli smo i do prve berbe. Danas se možemo pohvaliti iznimnim uljem, koje ima odličan okus i jako bogatu strukturu, kao i većina vrhunskih maslinovih ulja iz Istre.

*Marinirane sardele v listih trte pečene na žaru.

Naša najbolja ulja ujedinjena

 

Naše masline rastu na iznimnom položaju koje je bogato vapnencem, na mješavini crvene i bijele zemlje, te sa jedinstvenom mikroklimom, koja je suha i vjetrovita, a što omogućava zdrav rast maslina. Zdrave masline daju zdrave plodove, dok minerali iznimno bogate zemlje pa nam omogućavaju da iz maslina istisnemo stvarno samo najbolje, nadaleko poznato “istarsko zeleno zlato”.

Profinjen okus

Čisti okus maslinovog ulja, izrazito voćni i zelen, s umjerenom gorčinom i ugodnom pikantnom notom, je ono što čini Monte Rosso. To se ne smije uzeti zdravo za gotovo, jer je svaki element od početka pa do kraja bilo potrebno predvidjeti. Zemlja, mikroklima, odabir sorte maslina, rad u nasadu tijekom godina, pravovremena berba i obrada u nekoliko sati u pažljivo odabranoj uljari, flaširanje i čepljenje, odnosno, sve to zajedno čini Monte Rosso ekstra djevičansko maslinovo ulje.

©2016 Monte Rosso d.o.o., Sva prava pridržana

Kontakt

Uvjeti privatnosti

Uvjeti korištenja